image002

   

Referat från verksamheterna 2013


 

Stubbrytning

Den 29 oktober hade sojdeskommitten lånat en liten grävmaskin för att med hjälp av denna samla in stubbar till sojdesbränning. En ansenlig mängd stubbar hittades på Lauks ägor invid vägen till Hejnum så nu blir det en sojdesbränning 2014 som planerat. Bilden nedan är från korvgrillningen efter väl förättat värv.

rast.jpg


Bussutflykt

Söndagen 25 augusti arrangerades tillsammans med Fole hembygdsförening en bussutflykt till norra Gotland. Hellvi kyrka besöktes för att titta på deras nyrenoverade 1800-talsorgel. Sedan gick färden till Evys museum i Rute. Där vid museet inmundigades även ”kluckuti”innan vi tittade runt på museets alla sevärdheter.  Därefter gick färden till Fårösund där lunch var beställt. Sedan togs färjan till Fårö där vi tittade på Bergmanscentret och Fårö hembygdsmuseum. Efter en liten rundtur runt norra Fårön gjordes stopp vi Sylvis Döttrar. Där intogs ”otendag” och köptes bakverk. Efter detta var det dags att ta färjan till fasta landet för hemfärd.

Bilden nedan är från Evys museeum.

stenmuseum.jpg

 


Cykelutflykten

 

Söndagen 18 augusti var det enligt program och tradition dags för hembygdsföreningens cykeltur. Efter samling kl 1800 vid kyrkan cyklades mot Hejnum och över den vackra Hejnumdalen mot Kyrkebys. Där mötte Rune Petterson vid och vi trampade ner till hans vackra nyanlagda vattendamm. Rune berättade historiken om hur den blivit till och efter en rundtur till fots runt hela vattnet inmundigades den medhavda kaffekorgen vid platsen med bänkar och bord som finns vid stranden intill dammen.

Här nedan några bilder från platsen.

 

runesdamm5.jpgrunesdamm8.jpgrunesdamm9.jpg 


Kyrkkaffe

Efter gudstjänsten i församlingshemmet söndagen 11 augusti bjöd hembygdsföreningen på kaffe. Här nedan en bild från den gemytliga och trevliga samvaron.

kaffe1.jpg


 

 Trivselkväll vid sojdet.

Fredagen den 26 juli arrangerades en trivselkväll vid sojdet. Det var en vacker sommarkväll där solstrålarna tävlade med en stilla kvällsbris att sila in mellan tallar och granar in till sojdesgläntan. Det kom ca. 70 besökare som minglade, gick tipspromenad och  njöt av förtäringen samt Tudraget som underhöll hela kvällen med sång och dragspelsmusik.

Nedan några bilder från kvällen.

trivsel1.jpgtrivsel2.jpgtrivsel3.jpgtrivsel4.jpgtrivsel5.jpgtrivsel6.jpg

 


 Fagning och slåtter

 

Fagning och slåtter har genomförts och det var vackert väder vid båda tillfällena.

Nedan några bilder.

 

fagn1.jpg

Fagning 2013

 

slatter1.jpg

Paus vid slåtter 2013


Sidans början                             Tillbaka                            Startsidan