image002

   

Referat från verksamheterna 2012


Bussutflykt

Söndagen 26 augusti arrangerades tillsammans med Fohle hembygdsförening en bussutflykt. Färden gick söderut till årets socken Stånga. Där fick vi guidad runtur i Socknen. Lunch intogs på Gumbalde restaurang. Hemfärden gick via besök på Sidengården i Vall där även otendag var beställt. En mycket trevlig och givande dag.


Cykeltur

biogas.jpg

 

Söndagen den 12 augusti kl 18:00 samlades ett tiotal Lokrumebor vid kyrkan för årets cykeltur där målet var Biogasanläggningen i Bro. Det var en vacker varm sommarkväll och turen trampades över Haltarve och Kvie till anläggningen i Bro. Väl framme blev vi guidade av Jörgen som också var en av initiativtagarna till anläggningen. Det var mycket intressant att få en inblick i hur allt fungerade. Efter rundvandringen slog vi oss ner i kvällssolen intill en husvägg och avnjöt den medhavda kaffekorgen. Stort tack till kommittén som arrangerat cykelturen.

 


Sojdeständningen

 

publik.jpg  

 Sojdesbränningen blev lyckad med publikrekord.  Ca. 250 personer kom och tittade på tändningen samt lyssnade till Brändus Sveinpälsar som svarade för musikunderhållningen. Hembygdsföreningen bjöd på kaffe med dopp samt varm korv och dryck och alla hade en trevlig upplevelse i den vackra och i stort sett vindstilla sommarkvällen.  

 sojdet.jpg

Sojdet tänt

 

      sojdekol.jpg      helikopter.jpg

 

      När sojdet släcktes på måndagen blev det en del rökutveckling, och vips så kom där          

      en helikopter och kollade.  Ett bevis på bra brandförsvar.   

 

 


Slåtter av Mörby änge

 

PICT7809_2.jpg

 

Slåtter av änget vid Stora Mörby slutfördes den 19 juli. Det var fem Lokrumebor

utöver fotografen till bilden ovan, som hade tagit sig tid att hjälpa hembygdsföreningen med att klara av att få änget snyggt även detta år. Stort tack till dessa. Nu återstår att

vid lämpligt tillfälle forsla bort det slagna och hopräfsade höet.


 

Fagning av Mörby änge.

P634_2.jpg

Fagningen av änget utfördes den 26 april på kvällen. Ett tiotal personer samlades kl 18:00 och räfsade och körde bort löv. Dessförinnan hade ett lass nedfallna grenar och kvistar körts bort. Tusen tack till de som ställde upp, skötseln av änget ger ett bra tillskott till föreningens kassa.

P635_2.jpg

Matpaus i ladan, hembygdsföreningen bjöd på korv med tillbehör.


   


Sidans början                             Tillbaka                            Startsidan