Referat från verksamheterna 2005

 

Fagning av änget St. Mörby

Fagningen av änget vid St. Mörby genomfördes den 23 april. Vädret var bra och humöret glatt, så den lilla skara som mött upp klarade av att faga hela änget denna dag. Bränna lövet gick dock inte att göra, det blåste lite för mycket åt fel håll, det fick göras några veckor senare.


Utflykt med studiecirkeln

Studiecirkelns utflykt gick i år söderut till Prästgården i Vamlingbo.  Kluckuti avnjöts i det vackra änget i Etelhem, sedan var nästa stopp i Vamlingbo. Länsstyrelsen har där öppnat ett Naturum, och efter besök i detta besöktes även Lars Jonsson-utställningen i Prästgården.

Lunch intogs vid Holmhällar och där tittades också på raukarna och det lilla fiskeläget med de låga bodarna med flistak, som verkligen smälter in i naturen. Därefter besöktes en cirkeldeltagare som vistades i Burgsvik. Hemfärden gick sen via den vackra Ekstakusten där otendag intogs med utsikt mot Karlsöarna.


Slåtter

Lieslåttern genomfördes i mycket fuktigt väder och det var tack vare en handkörd motorbalk som det gick att klara det, innan ösregnet satte igång på eftermiddagen. Stort tack till den tappra  skara som ställde upp trots det dåliga vädret.


Trivselkväll vid Sojdet

Trivselkvällen den 29 juli, vid Sojdesplatsen, var en trevlig upplevelse för de 75-tal besökarna.  Hembygdsföreningen bjöd på kaffe med bröd samt grillad korv med dryck. Egon Lindström och Sune Lindqvist spelade trivsam underhållningsmusik och berättade historier. En tipspromenad var uppsatt runt sojdesplatsen, ett bollplank fanns för barnen att roa sig med. En tävling med tvåmans gammaldags stocksåg genomfördes, där det gällde att såga av så jämna klampar som möjligt. Spelmännen spelade i stort sett hela tiden, besökarna syntes ha det trevligt, och kvällen avslöts fram emot elvatiden med att Gotländsk Sommarnatt spelades i skenet av en gasollykta.

Klicka här för bilder från trivselkvällen


Kyrkkaffe

Föreningslivet i Lokrume och Fole arrangerade ett bilrally söndagen 21 augusti. Målet var vid Sojdesplatsen i Lokrume, och direkt efter att deltagarna kommit i mål hölls en friluftsgudstjänst. Efter denna bjöd Lokrume hembygdsförening på kyrkkaffe.

Bilden är från friluftsgudstjänsten som hade ca. 70 åhörare.


Sidans början                             Tillbaka                            Startsidan