image002

 


Kyrkkaffe

Efter Högmässan i Lokrume Kyrka Söndagen 11 augusti bjöd Lokrume Hembygdsförening på smörgås, kaffe och te.

Här några bilder från den trevliga samvaron.

 

 


Cykelutflykt 2019

Söndagen 4 augusti arrangerades en cykeltur till grannsocknen Hejnum. Efter samling vid lokrume kyrka kl.16:00 cyklades mot Hejnum och första stoppet gjordes vid Hejnumgränsen där en stor gråsten på några kubik markerar. Sen rullades vidare för att titta på den gamla gårdsporten vid Riddare i Hejnum. Sen stod en stor tall med ca. 3 meter i omkrets på tur. Sen cyklades vidare på vägen förbi Rings och till Bjers där en välbehållen tröskvandring fanns att se på och förundras över. Alla var nu kaffesugna och det cyklades till det gamla prästänget som nu heter Högården. Det är ett vackert änge som hävdas och det blev en toppenkaffestund vid bulhuset där.

Nedan några bilder från cykelturen.

 

Stoppet vid gränsen

 

Riddareporten

 

drivaxeln till tröskan från vandringen

 

Fjorton personer njöt av kaffestunden i Högården.

 


Trivselkväll 2019

 

Lokrume hembygdsförening arrangerade en trivselkväll den 26 juli. Detta år vid medeltidshuset och gårdskorset vid Lauks. Det var en underbar afton efter en av sommarens varmaste dagar.

 Kvällen började kl. 19:00 med en tipspromenad som innehöll många kluriga lokala frågor. Därefter kunde de 83 besökande njuta av hamburgare och DAN u KJELL som för kvällen ställde upp med en hel kvintett och bjöd på sina härliga gotlandslåtar. Efter kaffepausen fortsatte Dan u Kjell underhålla till långt efter solens nedgång och ingen lämnade förrän de spelat sista låten och några extranummer. 


Slåtter 2019

 

Änget slaget och höet väntar på att forslas bort

 

Kaffepaus vid slåttern


     Sidans början                        Tillbaka

                            Startsidan